Μαθαίνουμε την “επιχειρηματικότητα”

Φέτος ενσωματώσαμε το Πασχαλινό μας Bazaar, που διοργάνωσε ο Σύλλογος Γονέων του σχολείου μαζί με τους εκπαιδευτικούς και τους μαθητές, στα πλαίσια του 3ου κύκλου των Εργαστηρίων Δεξιοτήτων (Μάρτιος – Απρίλιος) που αφορούσε τη θεματική ενότητα «Δημιουργώ και Καινοτομώ – Δημιουργική Σκέψη και Πρωτοβουλία». Πιο συγκεκριμένα η βιωματική μας δράση εντάχθηκε στην υποενότητα «Επιχειρηματικότητα».

Μέσω της Επιχειρηματικής εκπαίδευσης επιδιώξαμε οι μαθητές μας να αποκτήσουν γνώσεις, δεξιότητες μάθησης, δεξιότητες ζωής που συμβάλλουν στην προσωπική εξέλιξη καθώς και στην κοινωνική τους ένταξη με τρόπο δημιουργικό. Επιπλέον, προσπαθήσαμε να ενθαρρύνουμε και την ανάπτυξη επαγγελματικών δεξιοτήτων των μαθητών μέσω βιωματικής άσκησης.

Από την υλοποίηση του προγράμματος αποκομίσαμε σημαντικά οφέλη! Καλλιεργήθηκε η αγάπη, ο σεβασμός, η εμπιστοσύνη, το ομαδικό πνεύμα καθώς και  κουλτούρα συνεργασίας μεταξύ των μαθητών και μεταξύ των μαθητών, των γονέων και των εκπαιδευτικών. Όλοι, μικροί και μεγάλοι ανέλαβαν κι από έναν μικρό ρόλο και ετοίμασαν με κέφι, μεράκι και χαρά τις δημιουργίες τους για το Πασχαλινό Bazaar αλληλεγγύης και αγάπης. Τέλος, μέσω των διάφορων εργαστηρίων έγινε προσπάθεια οι μαθητές να γνωρίσουν και να κατανοήσουν τον κύκλο της αγοράς.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η συλλογική προσπάθεια ευοδώθηκε και τα έσοδα της επιχείρησης θα χρησιμοποιηθούν για την κάλυψη των αναγκών των μαθητών και του σχολείου!!

Μπορείτε να παρακολουθήσετε παρακάτω τα εργαστήρια που πραγματοποιήθηκαν.